Maya Stevens van Merci Maya

Over

Merci Maya

Missie

Mensen helpen het leven gemakkelijker te maken en bedrijven ondersteunen om groter en bekender te worden.

Visie

De wereld mooier en liefdevoller maken, door mensen te motiveren en inspireren en zo kansen te creëren.

Het bedrijf

Verhaal achter het logo

Waar komt de naam Merci Maya nou eigenlijk vandaan? Merci is Frans voor het woord bedankt. Er is gekozen voor een Franse touch, omdat Maya een trotse half Nederlandse en half Française is. Maya refereert naar de oprichter, Maya Stevens. De voornaam van Maya laat het persoonlijke karakter van Merci Maya zien. Een klant is altijd in eerste plaats een mens bij Merci Maya en geen nummertje of verplichting. Er is gekozen voor het woord merci omdat iedere dag er een is om dankbaar voor te zijn. Dankbaar voor het leven, met alle diepe dalen waar we soms doorheen moeten om het schitterende uitzicht aan de top te bereiken. Dit is dan ook terug te zien in het logo van Merci Maya. Hier symboliseren de letters M uit de bedrijfsnaam, de bergen die bij het leven horen en de bergen die verzet kunnen worden.

Merci Maya logo

Maya Stevens

Even voorstellen

Hoog tijd de vrouw achter Merci Maya voor te stellen. Maya Stevens is geboren in 1989 en woonachtig in Noord-Brabant. De meeste mensen omschrijven Maya als een extravert, ambitieus, sociaal en positief gevoelsmens. Met hobby’s als fotograferen, lekker eten en drinken en dansen in (kleine) gezelschappen van fijne vrienden en lieve familie, wordt de vrije tijd graag gevuld.

Als klein meisje was Maya regelmatig met haar neus in de boeken te vinden en in de supermarkt werden de schappen met tijdschriften nooit overgeslagen. Die nieuwsgierigheid is ze nog steeds niet verleerd en zorgt voor een grote dosis enthousiasme en brede interesses. Het lezen van nieuwe vakgerelateerde artikelen, maar ook mooie achtergrondverhalen die de diepte in gaan, houdt haar wel eens bezig tot in de late uurtjes. Wanneer ze vroeger de letters even beu was, kwam de creatieve kant meer naar boven. Of het nou als klein meisje ging om tekenen en schilderen of in de tienerjaren om fotografie. Als er iets creatiefs gedaan kon worden, was Maya van de partij.

Maya is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Ze was nog erg jong toen haar vader een eigen consultancy bedrijf begon. De verhalen over de bijkomende werkzaamheden werden uitvoerig besproken en in haar opgenomen. Naarmate Maya ouder werd bleek al snel dat ze de ambitie had om op een dag zelf een bedrijf op te zetten. Hoe dat er precies uit moest zien was toen nog een vraagteken, maar het zaadje was geplant.

Ervaring

Maya heeft creatieve opleidingen gevolgd op bijvoorbeeld het Sint Lucas, maar is later ook de wereld van fotografie ingedoken. Ook opleidingen zoals Marketing, Management en Communicatie hebben Maya gevormd tot wie ze vandaag de dag is. Maya wilde graag leren wat de wereld haar te bieden had. Zo heeft ze deelgenomen aan Innovation In A Week, is ze werkzaam geweest bij een grafisch communicatiebureau en is ze momenteel werkzaam bij een online marketingbureau. De ervaring en kennis van Maya maakten dat het steeds meer begon te kriebelen en de droom steeds dichterbij kwam. Het plan om een eigen bedrijf op te zetten nam steeds meer vorm aan en creëerde de mogelijkheden waar Merci Maya uit voort is gekomen.

In de zomer van 2019 heeft Maya besloten het avontuur aan te gaan. Zo is er de tijd genomen om een goed bedrijfsplan op te stellen waar in lengte van jaren op voort geborduurd kan worden. Daardoor is er een stabiele basis, een sterk fundament voor het bedrijf gelegd. Inmiddels is Merci Maya echt iets geworden waar Maya veel liefde, aandacht en zorg in heeft gestopt. Heb je tips, op- of aanmerkingen of zijn er vragen, neem dan gerust contact op met Maya. Ze gaat graag het gesprek met je aan!