Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020
Blog,  Creativiteit

DIY kerstcadeautjes

Kerst is weer voorbij. De kerstdagen zijn voor mij normaal dagen om door te brengen met familie. Hier is het vanaf kerstavond feest en als de gelegenheid zich aandient plakken we er met gemak nog een derde kerstdag aan vast. Dit jaar zijn alle plannen anders dan anders, dus ook de kerstplannen. Een van de dingen die ik afgelopen jaar heb geleerd is dat waardering gedeeld kan worden door de kleinste dingen. Meestal gaat het eigenlijk over een gebaar. 

Zo leek het mij dit jaar leuk om persoonlijke cadeautjes te maken. Cadeautjes met als thema kerst, waar iedereen wat aan heeft. Of het nou je broertje, schoonmoeder, vader of geliefde is. Zo wist ik van een aantal cadeautjes niet bij wie die terecht zou komen. Het idee was geboren en na wat brainstormen waren er verschillende ideeën geboren. Handgemaakt en met zorg en liefde ben ik van start gegaan. 

Verpakte Tic-Tac

Om dit cadeau te maken, zorg je dat je het papier op maat uitknipt. Meet hiervoor de voorkant en bovenkant op. Vanwege het Kerst thema koos ik voor een sneeuwpop, kerstbal en kerstboom. Nadat deze op het papier is getekend kun je met een schaar de vorm eruit knippen. Maak de voorkant af door met stiften te tekenen. Zorg dat je goede lijm gebruikt wanneer je het papiertje om het Tic-Tac doosje plakt. De kerstbal en kerstboom heb ik nog versierd met een paar steentjes om het geheel helemaal af te maken. Vergeet niet om met een snijmesje de opening van het doosje te maken. Hierdoor blijft deze gemakkelijk open gaan. 

Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020
Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020
Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020

Voorraadpotten met noten

Deze voorraadpotten hadden oorspronkelijk een bedrukte bovenkant. Zelf vond ik deze niet bij elkaar passen en aangezien ik iets persoonlijks wilde toevoegen was de oplossing al snel bedacht. De bovenkant is eerst zwart geschilderd en vervolgens heb ik de achterkant van een stift gebruikt om met puntjes verschillende patronen op de bovenkant te maken. Door gebruik te maken van vernis is ervoor gezorgd dat je de potten met de hand gewoon kunt afwassen. Nadat de potten zijn gevuld met diverse noten, heb ik labels gemaakt. Hiervoor heb ik steeds gebruik gemaakt van een knipoog als tekst. 

Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020

Vrolijk keukengereedschap

Ik had het al zo vaak gezien. Houten keukenspatels of snijplanken met een kleurtje. Het ziet er altijd zo vrolijk uit en maakt het koken zoveel leuker. Door de houten producten goed af te tapen, konden de gekleurde delen aangebracht worden. Maak wederom goed gebruik van vernis om ervoor te zorgen dat de kleur niet bij de eerste afwasbeurt verdwijnt. Laat een kleur goed drogen voordat je doorgaat met de volgende kleur. Dan kun je het weer goed afplakken om te zorgen voor strakke lijnen. Wist je dat het goud juist is toegevoegd omdat de mensen voor wie de cadeautjes zijn allemaal goud waard zijn. 

Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020
Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020
Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020

Unieke theedoeken

Theedoeken gebruiken we overal voor. Een beetje drinken gemorst of de afwas afdrogen. Al snel vond ik de typische theedoek. Simpele witte doeken met een rode streep, maar voor mijn idee helemaal top. Met behulp van een rode textielstift ben ik eerst op een theedoek alle patronen die ik had bedacht gaan uitproberen. Na even te hebben geprobeerd heb ik iedere theedoek gevuld met een patroon. Zorg ervoor dat je de stof strak houd, dit maakt het tekenen op het stof makkelijker. Om de stift permanent op de theedoek te krijgen is het belangrijk de theedoeken te strijken. Hierdoor kunnen ze tot 60 graden gewassen worden in de wasmachine.

Merci Maya Kerst cadeau DIY 2020

“Christmas is doing a little something extra for someone.”
Charles M. Schulz

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *