Marketing

Producten en diensten aan de man brengen. Zorgen dat steeds meer mensen je leren kennen en iets bij je afnemen. Van een klant tot een fan die andere mensen weer graag over je vertelt. Want de beste reclame blijft mond-tot-mond reclame.

Merci Maya Marketing

Betekenis

Marketing is overal. Zowel binnenshuis als buitenshuis worden mensen geconfronteerd met marketing. Marketing is de verzamelnaam voor alle activiteiten en uitingen die de verkoop van producten en diensten bevorderen. Het begrip marketing is ontstaan uit de woorden ‘market’ en ‘getting’.

Marketing wordt ook wel eens omschreven als het doen van onderzoek naar de behoeften van mensen. Deze behoeften worden vertaald naar producten en diensten die hierop inspelen. Het ontwikkelen, bepalen en bijsturen van een geschikte marketingstrategie is iets dat regelmatig terugkomt.

Onderdelen

Vaak ga je bij marketing te werk vanuit de doelstellingen die je wilt behalen. Aan de hand daarvan zijn er meerdere routes die je kunt bewandelen om het gewenste resultaat te bereiken. Gezamenlijk wordt gekozen welke richting we opgaan. Een diepgaand onderzoek biedt de houvast om een geschikte keuze te maken.

Deze route bepaalt welke stappen en activiteiten er opgepakt moeten worden. Dit moet regelmatig gecontroleerd en bijgestuurd worden om optimaal in te spelen op de doelgroep. Door middel van A/B-tests en de ontvangen data bepaal je zo de strategie die het beste bij jou aansluit. Vergeet niet de activiteiten met regelmatige frequentie uit te voeren. Men weet hierdoor waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten van je.

Waarom

Door marketing toe te passen worden diverse doelen vervuld. In de basis heeft marketing als doel meer omzet te genereren. Om een grotere wint te behalen, speelt het vergroten van de verkoop en afzet een aanzienlijke rol. Bedrijven die winst willen maken gebruiken allerlei manieren om hun producten en diensten onder de aandacht van de juiste personen te brengen.

Het doel van marketing kun je ook zien als het overbodig maken van verkoop. Het idee hierachter is dat de producten en diensten zichzelf verkopen. Dit als gevolg van het afstemmen van het aanbod op de wensen van de klant. Hierdoor wordt de traditionele verkoopafdeling van een bedrijf overbodig.

Werkwijze Merci Maya

Aanbod

Marketing Merci Maya
ONDERZOEK
Marketing Merci Maya
SEO
Marketing Merci Maya
USER EXPERIENCE

Proces

Merci Maya stelt jou centraal bij een project. Tijdens een kennismaking wordt er naar de opdrachtgever geluisterd en gekeken waar de wensen en behoeften liggen. Merci Maya levert maatwerk, daardoor is geen project hetzelfde en past Merci Maya zich aan de opdrachtgever aan. Zo wordt er actief met je mee gedacht en stel ik me op als een partner die naast je staat. Met uitermate veel zorg, aandacht voor details en pure passie wordt er aan ieder project gewerkt.

Tijdens een afspraak wordt er gekeken wat Merci Maya voor jou kan betekenen. Over de stappen die genomen worden, moet transparant gecommuniceerd worden. Als opdrachtgever krijg je inzicht in alle zaken. Nadat er een plan is gemaakt, onderzoek is uitgevoerd en een advies is uitgebracht, ondersteunt Merci Maya je graag bij de implementatie en de uitvoering hiervan.

Contact opnemen

Ben je enthousiast geworden, of wil je meer weten over de mogelijkheden bij Merci Maya? Neem dan contact op met Maya Stevens. Dit kan via het contactformulier op de website, of door een mailtje te sturen naar info@mercimaya.nl.

Wil je weten wat Merci Maya nog meer te bieden heeft? Kijk dan eens bij communicatie of bij creativiteit.